Få mine 8 Ninja tricks: "Sådan bliver du ven med frustrationerne på dit lærred" - FÅ DEM HER

7 tips du bør gøre jævnligt når du maler

Profil

7 tips du bør gøre jævnligt når du maler

Synes du det er svært at male abstrakt, så er du ikke alene. Hold op nu jeg har hørt det fra mange af mine kursister. At male abstrakt er bestemt heller ikke nemt. Men der er nogle små ting som du skal/kan/bør gøre undervejs i processen.

De 7 tips kommer her:

  1. Hav kameraet indenfor rækkevidde og tag proces billeder undervejs. Eller optage dig selv på kamera mens du maler. Det er enormt lærerigt at se sin egen proces.
  2. Vend og drej dit lærred mange gange undervejs, så du maler på alle led. Gør dette mange gange. Mange.
  3. Du kan strækker din akrylmaling hvis du ind imellem sprayer vand på bagsiden af dit lærred. Vidste du det?
  4. Husk at træde tilbage så du kan vurdere dit maleri. Du kan ikke vurdere det fra en afstand på 30 cm, så træd så langt tilbage det overhovedet er muligt.
  5. Brug en flad hånd eller en knyttet, 1 finger, 2 fingre m.v. og hold den op foran maleriet, efter du er trådt tilbage (gerne et par meter). Flyt hånden/fingeren rundt på maleriet. På den måde kan du se om der er noget der skal fjernes – noget der ikke fungerer.
  6. Hører du til den “forsigtige type”, så tag et stykke karton i en farve, som du tror kunne være flot på dit maleri og hold det op foran lærredet for at se hvor farven kunne være flot at placere. Bland så farven og smæk den på lærredet.
  7. Når du synes du er ved at være i mål, så tag et foto og gør det sort/hvid på computeren, så kan du meget bedre se om der er balance i maleriet. Balance = god fordeling af mørk/lys, er der noget der vælter (skal der mere mørk/lys på eller mindre) osv. osv.

Jeg håber du kunne bruge de 7 tips.

 

Jeg har mange flere tips og tricks til dig – blot tag et kig rundt i mine andre blogindlæg.

 

Maleworkshop 10.-11. november 2018

7 tips du bør gøre jævnligt når du maler

 

Tilmeld dig mail listen så får du mine 8 Ninja tips til: “Sådan bliver du ven med frustrationerne på dit lærred” direkte i din indbakke (fordelt på 4 mails)  + du får en masse andre fede tips, tricks og indspark!

 

Følg med i mit univers på Facebook, Instagram & YouTube

Er du på Facebook, Instagram eller Youtube?

Det er jeg!

På min facebook side, kan du følge med “behind-the-scenes”, når jeg tegner og fortæller, deler billeder fra kunstmesser, udstillinger, laver events osv.: https://www.facebook.com/bettinaholstkunst/

Det samme gør jeg på Instagram: https://www.instagram.com/bettinaholst_studio/

På Youtube kan du bla. se malerierne blive til, når jeg står og maler foran kameraet: Artist Bettina Holst – KLIK HER

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.