Få mit minikursus "8 Ninja tricks: sådan bliver du ven med frustrationerne på dit lærred" til 0 kr. HER

Sådan finder du inspiration til dine malerier vol. 3

Sådan finder du inspiration til dine malerier vol. 3

Sådan finder du inspiration til dine malerier vol. 3

I forrige indlæg om hvor du også kan finde inspiration til din kunst, var jeg bla. inde på at det finder du mange steder – bla. i din egen by.

Skoven og naturen er jo det klassiske at nævne, men faktisk er der vanvittig meget inspiration – også lige udenfor din hoveddør.

Hvad med en grå regnvejrsdag midt i ugen – den er da ikke særlig inspirerende?

Ork jo.

Prøv at gå udenfor lige efter det har regnet. Er du nogensinde gået helt tæt på et blad med regnvandsdråber?. Hvis ikke så gør det næste gang det lige har regnet og tag et par billeder – så tæt på du kan komme med dit kamera.

Det er fantastisk!

Tag nogle billeder hvor vandet ”forstyrrer” dit billede. Du skal jo bruge billedet til at blive inspireret. Måske har det givet et slør eller dråber på dit billede.

Det kan da sagtens omsættes kreativt. Det giver måske inspiration til at tegne prikker eller dråber med en Posca tusch på dit maleri eller tegning.

 

Sådan finder du inspiration til dine malerier vol. 3

Sådan finder du inspiration til dine malerier vol. 3

 

Som du nok kan fornemme, så bliver jeg inspireret OVERALT – ja selv en dåse makrel i tomat i Netto.

Fordi det bare er en fed rød farve!

Jo mere du åbner dine sanser, desto mere inspiration vil du finde. Hey måske du finder dig selv en dag i Netto med dit kamera. Det lyder måske skørt, men prøv at kigge dig om i f.eks. frugtafdelingen hvor du handler. Se på farverne, formerne….masser af inspiration.

Masser!

Tag nogle billeder. Er der andre kunder, der kigger underligt på dig, så lad dem da det. Måske har du bidraget til, at de får et smil på læben og hvem kan ikke lide, at få andre til at smile eller grine.

Mange af disse billeder kan omformes til malerier og tegninger. Nogle gange er det farverne jeg bruger, andre gange er det en grafisk form fra f.eks. en skyskraber eller grafittien fra en standerboks (formerne/stregerne).

Man kan godt lære sig selv at lade sig inspirere, også på en regnvejs dag, men det kræver en aktiv indsats. De fleste mobilkameraer har i dag et super godt indbygget kamera, så du har faktisk altid et kamera på dig.

Brug det.

Flittigt.

I stedet for dit kamera kan du også tage en skitsebog under armen og smutte ud og tegne former af i f.eks. skoven (træstub, blade, træer, bænk, en myretue osv.) eller tag i Regnskoven, Tivoli, en bytur og lav nogle skitser du finder inspirerende derfra.

Du kan også tage et par tuscher eller farveblyanter med og notér en farvesammensætning du falder for. Gengiv så farverne ved måske bare at slå nogle streger ved siden af hinanden med dine farveblyanter på papiret.

Det er kun din fantasi der sætter grænser, men jo mere du øver dig på det, des mere inspiration får du øje på.

/Bettina

 

 

../ I mit ONLINE malekursus viser jeg bla. i en af videoerne hvordan jeg omsætter et foto til et lille abstrakt maleri. Du finder mit ONLINE kursus her.

 

..// Vil du med på en fysisk maleworkshop i mit atelier, så læs mere her.

 

 

Tilmeld dig mail listen så får du mine 8 Ninja tips til: “Sådan bliver du ven med frustrationerne på dit lærred” direkte i din indbakke (fordelt på 4 mails). I mail nr. 5 får du en FED BONUSRABAT + du får en masse andre fede tips, tricks og indspark løbende i indbakken..heeeey! 

 

Følg med i mit univers på Facebook, Instagram & YouTube

Er du på Facebook, Instagram eller Youtube?

Det er jeg!

På min facebook side, kan du følge med “behind-the-scenes”, når jeg tegner og fortæller, deler billeder fra kunstmesser, udstillinger, laver events osv.: https://www.facebook.com/bettinaholstkunst/

Det samme gør jeg på Instagram: https://www.instagram.com/bettinaholst_studio/

På Youtube kan du bla. se malerierne blive til, når jeg står og maler foran kameraet: Artist Bettina Holst – KLIK HER

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.