Plakater

Plakat abstrakt ko

Plakater

Jeg har i et stykke tid gjort det i plakater også. Jeg har en ret klar holdning om at ingen af mine original malerier laves som plakater.

Jeg synes nu engang, at den kunde der køber mit maleri som unika/original også er og bliver den eneste, der har dét eksemplar.

Jeg vil gerne have at kunden ikke skal se “sit” maleri som reproduktion “her, der og alle vegne”.

Der er masser af kunstnere, der laver plakater, tryk, gicleé tryk mv. af deres malerier, men jeg holder nu fast i at det vil jeg ikke.

Punktum.

Da jeg så ikke “bare” kan tage et foto af et maleri og sende det til tryk er processen dermed en del anderledes med mine plakater.

Jeg må istedet ty til en anden proces og derfor laves alle mine plakater først i Photoshop, hvor jeg “maler” med en speciel digital pen. Plakaterne kan dermed bygges op på samme måde som mine malerier – nemlig lag for lag.

De er en del tidskrævende, men jeg kan ret godt lidt processen og sidde og “nørde” med tegningerne.

Af samme årsag har jeg ikke så meget tid til bare at masse producere mange forskellige. Jeg sidder og tegner når lysten og tiden er til det.

Den første jeg lavede var min abstrakte ko. De første 25 blev trykt som gicleé tryk, som er en gammel fransk trykke metode. Holdbarheden på farverne er 80-100 år. De er væsentlig dyrere at producere end plakater.

Fremover trykkes de dog som plakater, hvilket også gør en stor forskel på købsprisen. Det betyder, at både koen og orangutangen nu kan fås i 4 forskellige farver.

Her kan du se min halvgnavne orangutang, som jeg holder utrolig meget af:

Plakat Orangutang - blå

Plakater

 

Alle mine plakater trykkes på et lille lokalt trykkeri, hvor jeg har fået et super godt samarbejde med trykkeren Jesper.

Plakaterne trykkes på kraftigt papir (200 g – Silk kvalitet), der har en super god farve holdbarhed.

Alle plakaterne er på lager og kan sendes med et samme.

/Bettina

 

 

Følg med i mit univers på Facebook, Instagram & YouTube

Er du på Facebook, Instagram eller Youtube?

Det er jeg!

På min facebook side, kan du følge med “behind-the-scenes”, når jeg tegner og fortæller, deler billeder fra kunstmesser, udstillinger, laver events osv.: https://www.facebook.com/bettinaholstkunst/
Det samme gør jeg på Instagram: https://www.instagram.com/bettinaholst_studio/

På Youtube kan du bla. se malerierne blive til, når jeg står og maler foran kameraet: Artist Bettina Holst – KLIK HER.

Skriv et svar